Checklist pentru realizarea descrierii proiectului

Toate punctele menţionate sunt recomandări şi au un caracter orientativ pentru campania pe care o desfăşori. Ele derivă însă din experienţa echipei A.O. Comunitatea Tinerilor Ambiţioşi, astfel încât te rugăm să le parcurgi cu atenţie şi să le iei în considerare în pregătirea şi derularea propriei campanii de strângere de fonduri.

Descrierea campaniei

• Îmi spun povestea cât mai simplu şi autentic: de unde am început, ce mă motivează să realizez acest proiect, unde vreau să ajung şi cum voi schimba eu Republica Moldova în bine.
  • Menţionez cum anume este proiectul meu unic, inovator.
  • Menţionez cum anume contribuie proiectul meu la dezvoltarea unei comunităţi, cine şi cum beneficiază de pe urma implementării acestuia?
  • Includ un calendar al proiectului cu punctarea principalelor acţiuni.
  • Includ un calendar al recompenselor. Când ar trebui să se aştepte donatorul la recompensă?
  • Menţionez scopul în care voi utiliza banii şi principalele categorii de cheltuieli.
  • Pentru proiectele care au nevoie de cofinanţare (campania nu acoperă costul întregului proiect), menţionez alte surse de finanţare disponibile.
  • Menţionez toţi partenerii care au acceptat să se implice precum şi eventualele lor contribuţii.
  • Chiar dacă proiectul are mai multe activităţi sub acelaşi concept, mă focalizez în descriere pe acele activităţi pentru a căror realizare solicit fonduri.
  • Mă asigur că textul meu este clar şi transmite un mesaj concis (pentru ce solicit fonduri şi ce voi face cu ele) prin oferirea textului spre citire către 2-3 persoane care nu cunosc încă proiectul.
  • Inserez 1-2 poze în descrierea proiectului.
  • Includ o scurtă prezentare a echipei în această secţiune sau în secţiunea dedicată descrierii utilizatorului de pe platformă. Includ link-uri către portofoliu sau o scurtă experienţă a membrilor echipei.
  • Evit folosirea unor termeni de specialitate acolo unde aceştia pot fi înlocuiţi cu un limbaj accesibil unei persoane care nu este familiarizată cu domeniul. Descrierile tehnice pot fi păstrate într-o secţiune specială/înlocuite cu o prezentare vizuală (schiţă/machetă, etc.).
  • Lungimea textului de maxim 700 de cuvinte.
  • Text cu sau fără diacritice, la alegere.
  • Verific textul încă o dată pentru posibile erori înainte de a-l trimite.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!