Consiliul Național al Tineretului din Moldova (CNTM), Alianța Studenților din Moldova (ASM), alături de fundația germană „Friedrich Naumann pentru Libertate‘‘ invită studenții interesați de procesul de autonomie instituțională a universităților să participe la conferința „Autonomia Universitară în Republica Moldova” în data de 19 august 2017. Dacă faci parte dintr-o organizație studențească și dorești să consolidezi comunitatea studenților din universitate, atunci te așteptăm să te implici și să-ți valorifici potențialul.

În cadrul conferinței veți participa la 2 panele de discuții și workshopuri cu experți locali, cât și 4 experți de la Uniunea Studenților Europeni (European Students’ Union).

Consiliul Național al Tineretului din Moldova (CNTM) este structura asociativă a 60 de organizații de tineret, care promovează drepturile tinerilor și reprezintă interesele organizațiilor de tineret în procesul de elaborare, implementare și evaluare a politicilor de tineret. În mod egal, Alianța Studenților din Moldova (ASM) este o organizație neguvernamentală studențească, apolitică ce cuprinde 10 organizații studențești de nivel local și național. ASM este organizația care întrunește interesele studenților din Moldova și servește drept platformă națională unică a sectorului asociativ studențesc asigurând promovarea și respectarea drepturilor studenților din Republica Moldova. Organizatorii își propun să facă cunoscută importanța implicării studenților în procesul decizional, dezvoltare universitară și de a analiza influența acesteia asupra studenților.Evenimentul este organizat cu susținerea reprezentanței locale a fundației germane „Friedrich Naumann pentru Libertate‘‘.

Participând la această conferință vom:

  • cunoaște despre cele 4 tipuri ale autonomiei instituționale;
  • analiza rolul studenților în guvernarea universității și obținerea autonomiei universitare;
  • identifica mecanismele ce influențează procesul academic, administrativ;
  • dezbate ideea dezvoltării conceptului liberal în sfera academică;
  • investi timpul și resursele, într-un mod cât mai util și productiv.

Pentru a participa la conferință, tot ce trebuie să faci e să completezi formularul, până la data de 13 august, inclusiv.

Conferința va avea loc în data de 19 august, la Summit Events & Conference Center. Toate cheltuielile pentru cazarea și alimentarea participanților urmează a fi acoperite de către organizatori.

Detaliile suplimentare privind locația și agenda evenimentului, vor fi transmise nemijlocit participanților.